esperanto.net

L'esperanto, qu'es aquò?

Es una lenga creada per far mai aisida la comunicacion entre los pòbles de la tèrra. Al cap de cent ans d'usatge, l'esperanto es vengut una lenga viventa, capabla de dire totes los matisses de la pensada umana.

Neutrala e internacionala

I a pas cap de païs o de pòble que siá, tot sol, proprietari de l'esperanto. Donc, aqueste carreja pas cap de cultura mestrejanta o susceptibla de suplantar las autras. L'esperanto apertén egalament a totas las personas que lo parlan e es tanben un bon camin entre totas las culturas.

Plan aisida

Per sa gramatica simpla e logica, per lo caractèr internacional de son vocabulari, per sa subtila manièra de bastir un fum de mots en utilizant pauc de rasics, l'esperanto es una de las lengas mai aisidas a aprene. I a d'estudis scientifics qu'an mostrat qu'aquela lenga pòt èstre detz còps mai aisida a aprene que quina autra que siá.

Per qué te pòd servir l'esperanto? Consí aprene l'Esperanto?

Corses - I a plan de possibilitats. Om pòd començar amb corses balhats dins los clubs locals, mas tanben per correspondencia, o en s'ajudant de manuals per autodidactes.

Consí prene contacte - En t'adreçant a un grop de ta localitat o a l'organisacion nacionala de ton païs, o a TEJO, la Associacion Mondiala de Joves Esperantistes, qu'a de membres dins mai de cent païses.

Adreças:

Adreso: http://www.esperanto.net/info/baza/oc_eo-baza.html
Lasta ŝanĝo: 2013-03-15, Andrej Grigorjevskij
La retejo estas omaĝata al ĝia kreinto Torben Kehlet.
Ekde junio 2002 administras ĝin reto@uea.org.